Stad Kortrijk

Voor het Burgerbudget, een initiatief van Stad Kortrijk om burgerparticipatie financieel te ondersteunen, werkte FOLD een volledige campagne uit. De aanbesteding vereiste om een video, een campagnebeeld en een fysiek object te creëren. Uiteraard hebben we slecht geluisterd!

We maakten maar liefst 15 video’s, 5 campagnebeelden en een Instagramworthy fysiek object!

Stad Kortrijk gunde FOLD deze opdracht in een wedstrijd met 4 andere Kortrijkse collega's.

Skillset
  • Campagne
  • Belettering & drukwerk

kortrijk.be/burgerbudget

Wat is er beter dan 1 video? 15! Voor het Burgerbugdet, een project van Stad Kortrijk, gingen we de straten van Kortrijk op met een bekende inwoner en spraken we Kortrijkzanen aan. Want wil je dat een sociaal project een succes wordt? Dan moet je de mensen betrekken!

We vertelden passanten een ongeloofwaardig gerucht en vroegen hun mening hierover. Een walvis in de Leie? Of Elvis Presley die een concert geeft in de Schouwburg? Natuurlijk waren deze verzonnen. Maar wat er niet verzonnen was, is het Burgerbudget!

Met het Burgerbudget wil Stad Kortrijk projecten of initiatieven van Kortrijkzanen realiseren. Dit door middel van financiële steun en begeleidende steun. So of course we had to spread the word out! Nadat onze bekende Kortrijkzaan zijn verhaal verspreidde, werden de Kortrijkzanen uitgenodigd voor een op-en-top persevenement aan de bekende Broeltorens.

Om de campagne te versterken, ontwikkelden we 5 campagnebeelden met onze geruchten. Zo kregen we een veel groter bereik om onze geruchten te verspreiden. En natuurlijk maken we de link met het burgerbudget, want dat was geen gerucht!

Misschien zag je het al door de straten van Kortrijk. We maakten een instaworthy fysiek object die het burgerbudget promoot in het centrum en de deelgemeenten. Een echte eye-catcher, die de mensen moet lokken. Resultaat? Veel volk, veel interesse, het burgerbudget is gelanceerd!

Burgerbudget2 1200
Burgerbudget1

Met jouw bedrijfsfilm wil jij iedereen vertellen wie jullie zijn en wat jullie uniek maakt. Het is de ideale kans om jouw publiek mee te slepen doorheen het verhaal van jouw organisatie. Let’s make it a moment to remember!

Let’s make a movie!

Met jouw bedrijfsfilm trek je de aandacht van jouw kijkers en zorg je dat ze deze langer vasthouden.

Betover je kijker met jouw missie, visie, activiteiten en team Laat een professionele indruk na bij jouw kijkers - and shape a connection Nieuwe medewerkers leren je meteen kennen Prikkel kijkers met bewegende beelden en aangename geluiden

To top