KLM Royal Dutch Airlines

Een samenwerking tussen een sportmerk en een vliegtuigmaatschappij? Duurzaamheid is een belangrijke factor geworden de laatste jaren.

Merken spelen hier gretig op in en positioneren zich graag als duurzaam merk zonder aan greenwashing* te doen.

*Greenwashing = niet oprecht over ecologie en duurzaamheid communiceren

Skillset
  • Motion graphic

KLM and Osaka Hockey sloegen de handen in elkaar om een serie Osaka tassen door een logistieke fout niet weg te gooien maar hier een positief verhaal rond te schrijven. Kers op de taart: win een reis naar Tokio tijdens Olympics 2020 - nu 2021 uiteraard. :-)

Osaka had een probleem: door de warme temperaturen tijdens het transport, was de nieuwe collectie rugzakken beschadigt. Alle labels gaven vlekken af. Osaka kon kiezen: of de hele collectie dumpen, of het slim aanpakken. En of ze het slim aanpakten!

Osaka ging de samenwerking aan met KLM. Samen ontwierpen ze een kofferlabel die mooi over de vlekken werden geplakt. Zo leek het alsof je op reis vertrok met je rugzak. En wie wil er nu niet op reis, right?

Maar wat is onze rol dan? Wel, wij mochten dit verhaal verwerken in een op-en-top motion graphic die de situatie uitlegt en deze toch wel toonaangevende samenwerking toelicht. And that’s what we did.

To top