Video is the new black… Maar hoe concurreert een start-up met de grote spelers in de wereld?

Het is 14 augustus.

Osaka is helemaal klaar om hun nieuwe video te lanceren. Een bedrijfsfilm om hun collectie voor Osaka Hockey in de kijker plaatsen. Tot voor kort hadden ze de lichtste hockeyschoen in de wereld. Maar Essex bracht net voor de lancering een nieuwe (nog lichtere) schoen op de markt. En ook Nike lanceerde twee weken voordien een nieuwe marketingcampagne.

Skillset
  • Campagne

Het hele maken van de bedrijfsfilm duurde 6 maanden. Van eerste contact en brainstorm, waarbij de creatieve verbeelding zich een weg baande doorheen de vele mogelijkheden, tot videoproductie en montage, waar het concept werkelijkheid werd. Het resultaat mag er zijn.

Maar zoals je kan zien: het was een periode vol verrassingen. En in zes maanden kan er veel veranderen op de markt.

Daarom werk je als bedrijf best samen met een professionele partner. Eentje die niet alleen weet hoe je een goede film kan en moet maken, maar ook hoe je alles in de markt zet.

The future is video…

Video is the new black.


Er is een overvloed aan communicatie in de wereld en je hebt maar enkele seconden om de aandacht te trekken van potentiële klanten. Wil je je bereik verhogen? Je sales verbeteren? Je merk en bedrijf in de kijker zetten? Dan zet je maar beter in op video en motion design.


Steeds meer bedrijven doen het, want het werkt.


En steeds meer grote spelers betreden zich op de markt.


Dus hoe concurreer je als kleine start-up? Wanneer merken als Nike en Adidas op de markt komen met een nieuwe video, hoe kan je als klein Belgisch marketing agency het beste resultaat voor een topklant als Osaka bezorgen? Hoe kan je je klanten het best servicen?


It’s all about quality, flexibility and personal service.


En het komt allemaal terug op het proces van videoproductie.

Video 1
Video 2

Videoproductie voor bedrijven: het proces


Hoe werkt het videoproductieproces? En wat komt er allemaal kijken bij het maken van een bedrijfsfilm? Wat zijn de voordelen van werken met een full service marketing agency?


Er zijn vier stappen als je een bedrijfsfilm wil late maken:

1) Pre-productie

2) Videoproductie

3) Post-productie

4) Distributie en marketing


We leggen je iedere stap in detail uit.

Ready, set, go!


From imagination to reality in pre-production

Let’s get to know each other! Wie ben jij en wat wil je realiseren? Welk soort bedrijfsfilm ben je naar op zoek? Wat wil je er graag meer bereiken? We werken volledig op maat en beginnen met een uitgebreide brainstorm. Op basis van die info werken we een persoonlijk concept uit en schrijven we het script! Onze creatieve brains zijn er al helemaal klaar voor ;-)


Next step? De productieplanning. We regelen de locaties, zoeken een geschikte cast en gaan in detail na wat de klant nodig heeft op vlak van regie. Bij Osaka hadden we een team van 30 personen, inclusief cast en Director Of Photography (DOP), volledig op maat van de klant.

Video 3
Video 4

Shooting for the stars during production


Met een ervaren filmcrew die professioneel te werk gaat, beginnen we videoproductie. Voor Osaka sturen we een team van 30 personen aan, zowel nationaal als internationaal. Sommige delen van de bedrijfsfilm worden in Australië en Maleisië gefilmd, dus we werken met tot in de vroege ochtenduren, soms tot 8u ’s morgens. If that isn’t dedication ;-)


Het zijn draaidagen vol plezier, waar we creatieve ideeën omzetten in beelden die je van je sokken blazen. En het is best mogelijk dat het eindresultaat er anders uitziet dan bij het eerste concept. Denk maar aan het voorbeeld van Osaka die hun lichtste schoen ter wereld in de kijker gingen zetten. Soms moet je snel schakelen en een professionele partner kan daarbij helpen. Dat kan gebeuren tijdens de videoproductie, maar het kan ook in de post-productie.

Video 5
Video 6

A final touch of magic in post-production


De post-productie neemt het meeste tijd in beslag, want dan bekijken we alles in detail, zetten we de puntjes op de i en zorgen we ervoor dat we een topresultaat kunnen afleveren. Van montage tot sound design, soundtrack, color grading en final check ups, we doen het allemaal!


And we keep it creative ;-)


De sound van Osaka is geïnspireerd op ASMR waar geluiden belangrijk zijn, zoals in de campagne van Ikea die focust op rust vinden in een maatschappij waar we constant geprikkeld worden. Watch the Osaka video again! Merk je de unieke sounds op?


Video 7
Video 8

Getting your video out in the world


Een bedrijfsfilm maken is niet voldoende, want je wilt dat mensen de nieuwe video zien, liken en sharen, right? Als full marketing agency creëren we een digitale strategie op maat om je bereik te verhogen, sales te verbeteren en merk en bedrijf op de markt te zetten.


Eentje die helemaal bij jouw video past ;-)


Mét accurate data die resultaten produceert.


En het is die combinatie van creatieve concepten tijdens de brainstorm, top-notch quality tijdens de videoproductie en montage en marketing die focust op de doelen van de klant waardoor we hier bij FOLD kunnen concurreren met big dogs zoals Nike en Adidas ;-)


Het Osaka project is er eentje waar we bijzonder trots op zijn.


And we’re ready to take on some new fun video projects for you too!

To top