How to video in 2022

We zijn er wel allemaal mee bekend: in 2020 was er een serieuze groei in het gebruik van Video. De strenge covid-19 maatregelen duwden ons naar onze schermen.

Gevolg? Een enorme boost in video. Platformen zoals TikTok en Instagram spelen hier hard op in. En in 2021 stopt het niet, video content bleef smakelijk geconsumeerd worden.

Het ziet er niet naar uit dat video content in populariteit zal dalen. Ook 2022 wordt een jaar vol video marketing. Maar wat is het? Hoe begin je hieraan? Ontdek het in deze blogpost.

Skillset
  • Video

220113 VIDEO IN 2022 2000x1000px v3

Videomarketing?

Video marketing is heel simpel gezegd marketing waarin men video als content gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn campagnevideo’s of aftermovies.

Maar video marketing is meer dan dat. Tegenwoordig kan je heel creatief omgaan met video content. Denk maar aan TikTok, dat in 2020 en 2021 bijna uit zijn voegen barste. Een paar dansvideo’s en ze gaan de wereld rond, nieuwe hits worden op TikTok ontdekt,...

Vanwaar het succes?

Video’s worden toch al langer gebruikt, hoezo zijn ze dan nu plots zo belangrijk? Het succes van video ligt aan verschillende factoren. Beeld je in dat je een spreekbeurt moet houden over een boek. Keken we niet allemaal liever naar de film?

Mensen houden van bewegende beelden. Ze roepen allerlei emoties op die inspelen op ons gedrag, iets wat marketeers weten. Want als ze ons koopgedrag kunnen beïnvloeden door ons video’s te laten zien waar wij blij van worden, is het normaal dat ze volop op video marketing inzetten.

Maar wij zijn niet de enige reden waarom video marketing succesvol is geworden. Onze geliefde sociale mediakanalen spelen volop in op video content.

Zo wordt video content meer getoont op Facebook en Instagram en zijn ze de belangrijkste bron van inkomsten voor YouTube. Er valt veel geld mee te verdienen, voor zowel sociale mediakanalen als bedrijven.

Ten slotte zit de Covid-19 pandemie hier voor iets tussen. Toen we allemaal binnen moesten blijven, hadden we gewoon veel meer tijd. Tijd die we aan video’s kijken en maken spendeerden. TikTok barstte zoals gezegd uit zijn voegen en Instagram introduceerde Reels, de TikTok van Meta. (het moederbedrijf van Facebook)

It’s the perfect environment for video to grow, and it sure did. En jij? Wil jij ook groeien met video?

220113 VIDEO IN 2022 600x800 px v2
220113 VIDEO IN 2022 600x800px v3

How to video in 2022?

FOLD introduceert: videomarketing voor beginners. Met deze 4 stappen boeken jouw video’s gegarandeerd succes!

1. Werk een plan uit

Wat is het hoofddoel van jouw video? Wat ga je filmen? Wie wil je bereiken? Hoe verloop het proces? Het zijn allemaal vragen die je best vooraf uitwerkt in een plan. Goed begonnen is half gewonnen! ;-)

2. Denk na over je kanalen

Waar is jouw doelpubliek actief? Op welk kanaal heb je een sterke basis? Zowel Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en TikTok zetten alles in op video content. Een duwtje in de rug die we allemaal wel kunnen gebruiken!

3. Bepaal het budget

Videomarketing kan je heel simpel houden. All you need is a smartphone. Maar je kan er ook voor kiezen op volledig professioneel te werk te gaan, met een full crew en specifiek videomateriaal.

Probeer een gezonde mix te vinden van wat je je kan verloven en hoe professioneel jij wilt gaan. Dan zit jij goed!

4. Contacteer FOLD

Want FOLD is jouw videospecialist. Een campagne, aftermovie of animatievideo? We can do it all!

Wil jij in 2022 nog groeien? Gezien worden op een manier waar jouw klanten naar smachten?

FOLD has your back! Because you deserve bold communication.

Are you ready? Contact us today!

To top